Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Stark vecka för de ädla metallerna!
Stark vecka för de ädla metallerna!
2014-02-21 08:22 # 13
Skyking
De skattningar som ligger till grund för tesen att kina är på väg att införa guldmyntfot är på den nivån att det saknas en faktor 6, dessa skattningar har utgått från den importen man nämner i artikeln under en femårsperiod eller så (och att allt guld har i slutänden hamnat hos centralbanken).

Att guldpriset skulle skutta upp en faktor 6 (till 1600kr/g) är givetvis varje goldbugs våta dröm, men man får ju se till hur realistiskt det skulle vara att kina skulle åstakomma det och att det skulle vara en varaktig uppgång. Det sannolika är ju att guldpriset faller tillbaks och det skulle innebära att man får en prisinflation i kina, samtidigt som man saknar möjligheten att utöka penningmängden för att kompensera för detta faktum.

Notera också att jag bara sett till M0 vilket jag inte tror är tillräckligt för att införa guldmyntfot. Bankerna skulle ju VERKLIGEN köra med FRB i ett sånt scenario (nu kan ju iaf i teorin centralbanken trycka upp sedlar för att ta höjd för att folk tar ut sina pengar). Man måste ta hänsyn till att folk kanske i ett sånt scenario hellre vill ha kontanter (vilket ökar behovet av guldreserv) eller till och med guld (vilket minskar centralbankens guldreserv).


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt