Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Sverige bör ge upp valutakriget
Sverige bör ge upp valutakriget
2014-01-19 11:03 # 1
Silvermedia
Sverige bör ge upp valutakriget. Att Sverige ska konkurrera mot USA, EMU och Sydamerika om vilka som kan trycka mest pengar är absurd. Argumentet om att Sveriges exportindustri gynnas av valutakrig är ett svagt argument då det kommer på bekostnad av verklig välstånd.

Om dessa tre områden har hög inflation varför ska vi då införa samma koncept? Om alla försöker gynna exportindustrin vad händer då med den inhemska ekonomin när priset på varor och tjänster stiger mer än vad folket har råd med?

Problemet med internationell pappersmyntfot är att Sverige är beroende av andra länder då man lånar pengar av andra länder.

Om dessa länder skapar pengar som krigsföring ökar risken för att utländska räntor skjuter upp i höjden när staterna väl tappar kontrollen.

Då kommer svenska skattebetalare få betala mer pengar till räntekostnader på bekostnad av exempelvis sjukvård. Sverige bör alltså sluta låna pengar av andra länder.

Sveriges valuta är trots allt uppbackad av dollarn och euron vilket gör att man skjuter sig själva i foten vid deltagandet av ett valutakrig.

Den svenska pappersvalutan är med andra ord mycket svagare än andra valutor. Vilket land skulle egentligen vilja backa upp den egna valutan med den svenska kronan när man kan använda dollarn eller euron istället?

Som analogi till hur absurd det egentligen är med Sveriges deltagande i valutakrig kan man jämföra det med världskrigen.

Man kan tänka sig att anledningen till varför Sverige valde att hålla sig undan dessa krig så mycket som möjligt är för att man vet att Sverige skulle vara chanslösa.

Av samma anledning bör man hålla sig borta från valutakriget och istället införa guldmyntfot. Att backa upp vår krona med guld skulle genast öka Sveriges ekonomiska välstånd då vi inte längre har inflation.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt