Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Silver < Libertysilver.ee moms?
Libertysilver.ee moms?
2014-04-08 21:33 # 13
Fredrik
Nikon
Din app funkar kanon!
Skulle vilja se American gold eagle i listan över mynt :-)

Jägaren
Borra i samtliga mynt så vi vet om alla är äkta ;-)
2014-04-09 12:08 # 14
Liberty Silver Estland
Låt oss försöka reda ut det hela

Lagstiftningen ändrades den 1:a Januari 2014 så att endast mynt som har en växlingskurs av ECB är undantagna moms vid import till Estland. Detta tolkas nu av tullen i Estland som att endast silvermynt som är lagligt betalningsmedel och vars valuta har sin växlingskurs med på referenskurslistan av ECB är undantagna. På denna lista ingår inte Surinammynten och vi kan därför ej längre importera eller sälja dem utan moms.

Som en service till våra kunder som redan beställt Surinammynt har vi bytt ut Surinammynten mot Kanadensiska Silver Maples i samma antal. Detta med förlust från vår sida då Silver Maples är betydligt dyrare med signifikant högre prispremie än Surinammynten. Det rör sig om ca 25 kunder som fått detta byte och vad vi förstår har alla blivit mycket nöjda med undantag av alias KMA i denna tråd. Anledningen till det rör sig om ett missförstånd och KMA får gärna kontakta Liberty Silver Estlands support för vidare diskussion.

Liberty Silver Estland köper inte tillbaka silvermynt. I det fall andra ädelmetallhandlare köper tillbaka betalar de konsekvent lika bra eller bättre för Kanadensiska Silver Maples jämfört mot Surinammynt så det torde vara mycket förmånligt att få Silver Maples snarare än Surinammynt.

Vad gäller tidigare sålda Surinammynt har de INTE präglats av ECM som nämns i artikeln utan av Golden State Mint som även tidigare präglat Liberty Silver Mynt. Golden State Mint har alltså även de licens för att prägla Surinammynt. Mynten har levererats direkt till Liberty Silver Estland från präglingen. Golden State Mint har varit verksamma i branschen i mer än 30 år och är ett aktat namn så några bekymmer vad gäller äkthet behöver inte finnas.

Givetvis är det upp till var och en om man vill borra i sina silvermynt men det borde inte vara motiverat i detta fall och det finns som nämnts i tråden mindre destruktiva sätt som ex. resonanstest för att äkthetstesta.
Senast ändrad av Liberty Silver Estland; 2014-04-09 12:15
2014-04-09 17:04 # 15
KMA
Jag köper inte mynt för viktens skull så argumentet att jag får lika mycket silver för pengarna är inte relevant. Jag köper Surinam mynten för de är mest prisvärda. Som exempel, säg att jag idag köper en box Surinam från LS Estland, då får jag betala 148kr för Marpels och 145kr för Surinam. Säljer jag dem till LS i Sverige idag får jag betalt 137kr för Marpels och 144kr för Surinam. Förlusten om jag teoretiskt skulle sälja idag är 11kr gör Marpels och 1kr för Surinam. Därmed ser jag det som en rejäl förlust att inte få det jag beställt. Jag fick leverans av Surinam mynt från LS Estland i februari och det gick bra....
2014-04-10 21:53 # 16
KMA
Jaha, idag sänkte ni inköpspriset för att sälja till Liberty silver, med -5kr för Surinam mynten. Marpels och alla andra mynt höjde in inköpspriset... Så idag ligger inköpspriserna för Surinam och Marpels på samma pris då man säljer till LS. Kan LS förklara varför ni gjorde den här märkliga prisjusteringen?
2014-04-10 23:41 # 17
whimsical
Liberty silver får väl sätta sina priser efter en mängd olika faktorer precis som du kan sätta pris på vad du vill köpa eller sälja. De behöver knappast motivera detta.
2014-04-11 08:30 # 18
Liberty Silver / Mikael From
Moderator
Citat:
Ursprungligen postat av KMA
Jaha, idag sänkte ni inköpspriset för att sälja till Liberty silver, med -5kr för Surinam mynten. Marpels och alla andra mynt höjde in inköpspriset... Så idag ligger inköpspriserna för Surinam och Marpels på samma pris då man säljer till LS. Kan LS förklara varför ni gjorde den här märkliga prisjusteringen?


Under en period har vi haft hög efterfrågan men begränsad tillgänglighet på Surinammynten. Därför har säljpriset under en tid varit högre. Normalt sett är dock prispremien vid såväl köp- som försäljning högre på ex. Kanadensiska Maples, Amerikanska Eagles och Österrikiska Philharmonics än vad den är på Surinammynt och andra inte fullt lika kända bullionmynt.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt