Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Silver < Vilka mynt i Sverige?
Vilka mynt i Sverige?
2014-01-06 22:31 # 1
SilverSurfer
Finns det några silvermynt som är bättre att ha i Sverige? Läste att t.e.x Kanadensisk silver maple e bättre i västländerna.
2014-01-06 22:49 # 2
Jp morgan
Som jag kan se det, satsa på det mynt som är billigast, silver är silver.
2014-01-07 08:08 # 3
Skyking
Silver är för billigt för att gå på devisen silver som silver när det gäller mynt (egentligen gäller det nog till viss mån även guld). Du får ju tänka dig in i situationen att du vill sälja ditt silver på något sätt - då blir första frågan ifall köparen kommer att känna igen det som den mängden silver som det innehåller. Därför är det helt klart relevant att välja mynt som är vanliga.

Här skulle LS kunna vara behjälpliga med att indikera vilka mynt som är mer populära än andra, men i frånvaro av det kan man ju se vilka mynt som olika handlare har på sina hemsidor (mynt som köps av både LS, Tavex och Guldcentralen kan ju tänkas köpas av framtida handlare).

Som nödlösning ifall ingen skulle vilja ta emot dina fiatpengar så gäller det nog att ha en uppsättning med betalningslösningar - det är svårt att säga vad som kommer gälla (dock kan man ju anta att du så småningom kommer kunna växla in alla vanliga mynt). Jag är dock ganska tveksam ifall betalningsmöjligheterna (det finns ju t.ex. scenariot där du saknar "giltiga" pengar helt och måste hitta någon som kan växla in dem) kommer vara det största bekymmret isf...
2014-01-07 08:54 # 4
Solidus
Bästa möjliga alternativet i Sverige måste väl ändå vara 80%-iga en och tvåkronor, helst Oscar den II och i så bra skick som möjligt (= extra bonus)
2014-01-11 21:56 # 5
SilverSurfer
Ok! Tack tack :)
2014-01-12 01:12 # 6
Nikon
ASE är ett av världens vanligaste silvermynt. Underlättar kanske vid försäljning.
Svenska 80% mynt är nog inte så dumma heller. De är ju momsbefriade i Sverige. Å andra sidan får du nog betala hög premium för dessa.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt