Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Silver < Brist på American Silver Eagles
Brist på American Silver Eagles
2013-12-05 05:16 # 1
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
Som rubriken antyder råder det brist på Amerikanska Silver Eagles. US Mint kunde enligt information från den största av US Mints primära distributörer redan idag sålt ungefär tre gånger som många Silver Eagles om de haft tillräcklig präglingskapacitet. Vanligtvis får alltså de primära distributörerna ca 1/3 av sin allokering för närvarande.

För 2013:års prägling sker den sista allokeringen denna vecka. Därefter kommer inga fler av 2013:års mynt tillverkas. 2014:års mynt kommer först börja tillverkas i Januari och allokering kommer börja ske någon gång i mitten av Januari. Det kommer alltså bli ett produktionsstopp på mer än en månad.

Redan nu är efterfrågan väldigt hög p.g.a. det sjunkande spot-priset och den kommande momshöjningen i Tyskland. Prispremierna har de sista två veckorna redan gått upp med ca 50 % och det börjar bli svårt att hitta mynt i återförsäljarledet.

Det finns därför överhängande risk att situationen förvärras ytterligare med akut brist framgent.
2013-12-05 11:12 # 2
Nikon
Låter osannolikt att de skulle hålla produktionsstopp i en månad utan anledning. Produktionsstopp innebär att man har en massa personal och maskiner som står stilla. =extremt dyrt.
Snarare troligt att de börjar prägla 2014 års mynt nu i december.
2013-12-05 12:42 # 3
In4mayshun
Har trålat deras site nu och det står inte ett ord nånstans om några leveransfördröjningar, eller för den delen några 2014-produkter över huvudtaget. Om det är som Torgny skriver så går den infon tydligen bara ut till distributörer och andra insiders. Ädelmetall har kanske varit för billigt så länge nu att gruvorna lägger ner brytningen och så har de ingen malm att raffinera...

http://catalog.usmint.gov/webapp/wcs/stores/servlet/ProdschedView?storeId=10001&catalogId=10001&langId=-1

Edit: jo, på Newsroom fanns ett par 2014-produkter. Kanske det får lov att vara en America the beautiful-quarter? Eller en Rooseveltdollar? De har visst massor av olika mynt.

http://www.usmint.gov/pressroom/
Senast ändrad av In4mayshun; 2013-12-05 12:46
2013-12-05 15:36 # 6
Lavendale
"Rapporter i media hävdar att US Mint kraftigt begränsar order för American Silver Eagle mynt för resten av året för att spara myntämnen för nästa års 2014 Silver Eagle myntprogram."

Från Mineweb
2013-12-05 17:56 # 7
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
Citat:
Ursprungligen postat av Nikon
Låter osannolikt att de skulle hålla produktionsstopp i en månad utan anledning. Produktionsstopp innebär att man har en massa personal och maskiner som står stilla. =extremt dyrt.
Snarare troligt att de börjar prägla 2014 års mynt nu i december.


Nja, det är inte särskilt osannolikt då, förutom de statliga präglarna, även privata präglare som PAMP och Heraeus stänger ner produktionen helt under jul- och nyår 3-4 veckor. Att då en statlig präglare är än mindre effektiv är väl knappast förvånande i sammanhanget.

Dock får jag poängtera att det alltså är andrahandsinformation. Dock normalt pålitlig sådan och jag ville därför dela med mig av denna då det kanske kan vara intressant "insider-information".
Senast ändrad av Liberty Silver / Torgny Persson; 2013-12-05 17:57


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt