Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Bitcoin: Uppenbarligen inte pengar - ännu
Bitcoin: Uppenbarligen inte pengar - ännu
2013-11-25 18:08 # 13
Nikon
Citat:
Ursprungligen postat av Skyking
Att bitcoins går förlorade borde man kunnat kompensera för i konstruktionen genom att preskribera dem efter en viss tid av inaktivitet och göra dem tillgängliga för mining igen.


Visst hade man kunnat tänka sig någon sådan mekanism. Men nu funkar det inte så, utan stora mängder bitcoins försvinner hela tiden.
På sikt kommer mängden bitcoins i världen att närma sig noll. Ca 20-25% är som sagt redan borta.
2013-11-26 02:49 # 14
mega_n
Funderade tidigare på detta och kom fram till att de inte är någon problem.

På samma sätt som att en guldstandard i teorin skulle kunna införas ifall det bara fanns 1 oz guld i hela världen(kanske uppdelad på atomnivå) så skulle bitcoin kunna göra allt det kan idag ifall endast 1 bitcoin fanns kvar.
Det är bara en fråga vad vad priset är.

Och ja, antalet decimaler i Bitconprotokollet skulle behöva utökas men det kan "enkelt" utökas med förändringar i koden med en fork och majoritetsbeslut.

/H
2013-11-26 07:38 # 15
Skyking
Det problem som Nikon påpekar är alltså rimligen en fråga om att han befarar att mängden bitcoins kommer att minska till att bli för få snarare än att de för närvarande är för få. Att man kan lägga till upplösningen innebär att man även skulle kunna göra andra förändringar i protokollet. Hur mycket kan man egentligen ändra i protokollet - om en majoritet av miners skulle vilja öka mängden bitcoins skulle detta då vara möjligt?

Ett problem är ju risken för att makten över bitcoins koncentreras (om man nu ser det som en styrka att den är decentraliserad). Detta kan ske på två sätt: dels läste jag en artikel om att miners organiserar sig och därmed finns det en möjlighet att en alians av miners får kontroll över vad de nu kan kontrollera, dels finns det källor som hävdar att Satoshi sitter på 1MBTC vilket skulle innebära att ifall mängden bitcoins sjunker så kommer han med större andel av mängden kunna föra penningpolitik en tid iaf (samma sak gäller för övrigt om de 25% som försvunnit egentligen inte försvunnit utan bara är hamstrade).
2013-11-26 08:51 # 16
Snyltaren
Bitcoin har redan idag 8 decimaler, det lär dröja innan fler behövs.

https://en.bitcoin.it/wiki/FAQ

How divisible are bitcoins?

A bitcoin can be divided down to 8 decimal places. Therefore, 0.00000001 BTC is the smallest amount that can be handled in a transaction. If necessary, the protocol and related software can be modified to handle even smaller amounts.

Men bitcoin kanske inte är de ultimata valutan, även om den har fördelar mot bankmaffians tilltag så är kanske bitcoin mer av en generalrepetition inför hur man skulle vilja ha det. Om nu t ex grundaren sitter på stora mängder så är det ju inte en optimal start. Blir han hotad till livet eller undanröjd av bankmaffian får vi hoppas att han har ett testamente där alla hans bitcoins fördelas ut på organisationer/personer som blir bra för valutan.
Senast ändrad av Snyltaren; 2013-11-26 08:56


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt