Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < President Andrew Jackson - I Killed the Bank
President Andrew Jackson - I Killed the Bank
2013-11-10 07:10 # 1
Silvermedia
Andrew Jackson var en person som blev övertygad om att ett sunt pengasystem måste bestå av guld och silver. Han skulle komma att bli president för USA mellan åren 1829-1837.

Efter finanskrisen år 1819 började Jackson förespråka att pengar skulle bestå av ädelmetaller och att ’100% reserve banking’ var det mest stabila banksystemet man kunde ha. Följare till Andrew Jackson påpekade att det var centralbanken som genom en inflationär politik och skuldexpansion skapade en bubbelekonomi som annars inte hade existerat vid avsaknaden av inflation. Andrew Jackson var emot att banker skulle få monopol och subventioneringar av staten.

När Andrew Jackson och hans följare fick politisk makt började man därefter att röra sig bort från 'fractional reserve banking'. Därefter valde Jackson att betala av statsskulden. Han var även den senaste amerikanske presidenten som lyckades med att betala av statsskulden. Jacksons medel till att avsluta den inflationära politiken var inte genom att stänga ner den federala centralbanken så att delstater därefter kunde bli fria från banksystemet. Jackson var snarare för att flytta makten från det federala banksystemet till delstaterna innan man helt och hållet skulle göra sig av med centralbanken.

Jackson skulle inte slösa någon tid genom att vänta innan han började med att implementera sina politiska aktioner. Han valde att flytta tillgångarna från finansdepartementet till delstatsbanker. Jackson valde att kalla dessa delstatsbanker för ’Pet banks’. Antalet petbanker kom till en början att bli sju stycken. I och med att Jackson var emot att privilegierade oligarker skulle få makten lät man expandera antalet petbanker som till sist skulle bli hela 91 stycken innan årsskiftet år 1836. Centralbanken ”The second bank of the united states” kontrakt med staten var på väg att gå ur tiden och man ansökte om ett förnyande av detta kontrakt. Genom President Jacksons veto mot förnyandet av bankkontraktet kunde man därefter stänga ner centralbanken.

Källa:

A History of Money and Banking in the United States – The Colonial era to World War II av Murray Rothbard. s.91 –93.

Senast ändrad av Silvermedia; 2013-11-10 08:01
2013-11-10 09:46 # 2
Syraks vishet
Hej !
Ja en klok man, att han betalade av hela statens skuld säger ju en hel del ...

Viss likhet finns dagens USA i Ron Paul, men han har haft för starka motståndare, monetärt sett för att kunna blivit vald .
2016-08-31 13:35 # 3
23margo
Hello, guys! if you're interested in the American history and politics, this source is indispensable to visit and find out more about a great and talented president, follow http://bigpaperwriter.com/blog/essay-on-andrew-jackson
Senast ändrad av 23margo; 2016-08-31 13:36
2016-08-31 23:16 # 4
Mats
Bland native americans så var Jackson en av de mest hatade presidenterna. Han låg bakom Indian removal act och det som kom att kallas trail of tears. Men banker hade han koll på.
2016-08-31 23:19 # 5
Mats
https://m.youtube.com/watch?v=jmo_WBqpV0Q


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt