Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Riksbanken börjar bli nervösa?
Riksbanken börjar bli nervösa?
2015-05-23 00:02 # 25
Börjesson
Nu tar även Österrike hem en stor del av sitt guld! De har totalt 280 ton, varav 80% (224 ton) finns i England, 17% hemma och resten i Schweiz. Men nu är man i färd med att hämta hem 110 ton från England. När man har rumsterat klart kommer man att ha 50% hemma, ca 40% i England och resten i Schweiz. (Samtidigt som man tar hem guld från England skeppar man alltså lite mer guld till Schweiz, för att få en riskminimerande spridning på grejorna.) Allt enligt detta inlägg på Koos Jansens blogg, plus den (tyskspråkiga) artikel han länkar till.

Nu är frågan hur länge till vår kära Riksbank kommer att tycka att det är "ändamålsenligt" att bara ha 12% av guldreserven på hemmaplan, samtidigt som allt fler av våra europeiska grannar hämtar hem sitt guld...
2015-05-23 10:13 # 26
Sandow
De borde vara nervösa! För hur stor del av det där guldet som bara finns "på papper" är det ingen som vet. Guldet i USA:s förvar är jag extra tveksam över. De nekade ju tyskland inspektion nyligen - varför frågar man sig. Guldet kan mycket väl vara utleasat i flera led och då blir det enorma problem att lösa när någon kräver tillbaka det. En klassisk " bank run" fast på global skala.
2015-05-23 21:57 # 27
Lotus
Det är fullständig sinnessjukdom att ha guldet i andra länder. Den enda gången och enda ursäkten för att ha det är under större händelser som under andra världskriget. Men bedragarna som förslavat västländerna med det skuldbaserade systemet är väl mer eller mindre i maskopi med varandra.
2015-05-23 22:10 # 28
zanetti6
Finns inget att vara nervös över. Den dagen de "tror" att de kan hämta hem innehavet, kommer de bara konstatera att de inget fick tillbaks. Så brukar bedrägier se ut, vad ska de göra? Anmäla det till svenska polisen som automatiskt lägger ner bedrägeri ärenden i brist på underlag trots all dagens gestapo övervakning över det finansiella skuldbergs systemet.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt