Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Dollarn kan komma att bytas ut...
Dollarn kan komma att bytas ut...
2011-02-14 18:36 # 13
Flavian
Jag håller med om att det i första hand är fiat som fluktuerar och guld som är stabilt. Guld är i vilket fall som helst den minst dåliga räkneenheten.

Ja, jag tror att Free Gold är en bra lösning tills vidare. När centralbanker skall börja laborera med guldpariteteter går det gärna snett. Visst skulle detta underlättas om man sluppe betala reavinstskatt när man säljer ett värdepapper med nominellt värde i guld och har en reavinst mätt i fiat. Jag håller med.

Vad gäller försäljning av guld i Tyskland så är, om jag inte är felunderrättad, försäljning av fysiskt guld alltid helt fritt från reavinstskatt.

En möjlighet att återinföra guldmyntfot är att helt enkelt preskribera faitvalutorna. En skuld med nominellt värde i kronor preskriberas exempelvis exempfrån och med
2011-02-14 18:43 # 14
Flavian
Någonting gick fel.

Jag menade att man kan tänka sig en lag med följande utseende.

Från och med den 15 februari 2091 preskriberas, enligt lag, alla skulder med nominellt värde i kronor och kronan upphör att vara lagligt betalningsmedel samma dag. Lagen kungörs idag.

Under tiden fram till den 15 februari 2091 är, enligt samma lag, försäljning av guld och skuldebrev med nominellt värde i guld befriat från reavinstskatt. Man slipper på det viset bestämma en guldparitet för kronan.

Vad som kallas free gold eller guld som parallell valuta är redan idag verklighet. Guld är pengar. Dessutom kan man utan svårighet handla unallocated gold, det vill säga "pappersguld" via FXCM. Som tidigare sagts är reavinstskatten det enda nämnvärda hindret för guld som parallell valuta.
2011-02-14 18:50 # 15
Flavian
Tyskarna är nog världsledande vad gäller att hamstra guld. Den dag de äger fysiskt guld till större värde än vad de har på sina i eurodenominerade konton är det tänkbart att vissa priser kommer att anges i guld. Ett säkert tecken på att guldet går en vår till mötes är den dag tyska villapriser anges i guld ungefär som man anger vissa priser i dollar och andra i lokal valuta i länder där den lokala valutan är notoriskt otillförlig.

Tyskland är nog det europeiska land som är mest intressant att följa för oss som hoppas på att guldet skall bli framtidens valuta.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt