Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Euroländernas skuldberg växer
Euroländernas skuldberg växer
2013-07-22 17:13 # 1
Silvermedia
Artikel från DN:

Krisen i Europa är långt i från över. Euroländernas skuldberg växer, både räknat i euro och som andel av BNP. Inte minst i de länder där de mest omfattande åtstramningsåtgärderna har genomförts

Euroländernas samlade skuldberg uppgick vid utgången av årets första kvartal till 8 750 miljarder euro, enligt statistikbyrån Eurostat, en ökning med nästan 5 procent jämfört med ett år tidigare.

Snittskulden som andel av BNP vid utgången hade därmed stigit till rekordhöga 92,2 procent, upp från 88,2 procent i mars 2012.

Krislandet Greklands skuldbörda har under året ökat från 136,5 till 160,5 procent av BNP. Samma tydligt negativa trend gäller för Cypern, Irland och Portugal – de andra tre euroländerna som har tvingats be om nödlån av EU och IMF för att klara statsfinanserna.

För hela EU ökar medlemsländernas skulder som andel av BNP till 85,9 procent och bland de 27 EU-länderna är det bara 13 som håller sig under stabilitetspaktens tak för statsskulden på 60 procent av BNP.

Jämfört med årsskiftet ökar samtidigt statsskulden i alla EU-länder utom tre: Danmark, Lettland och Litauen.

Sveriges statsskuld ökar från 1 387 miljarder till 1 409 miljarder kronor, vilket enligt Eurostat motsvarar 39,4 procent av BNP.
Senast ändrad av Silvermedia; 2013-07-22 17:13
2013-07-23 00:02 # 2
Syraks vishet
Att ländernas skulder växer , växer gentemot deras sjunkande BNP är naturligt . Nordligare länder har visserligen fortfarande ökande BNP , men även här växer skulderna och främst de privata . Det som blir svårare att försvara är bankernas ökande utlåning till bostadsköp eller övrig konsumtion ...
Lånegraden ökar år för år , numera börjar belåningen vid införskaffandet av en mobil , och fortsätter sedan med sms lån på fyllan . Kläder kan köpas från postföretag på avbetalning , så fortsätter det ...

Skuldsättning blir tillslut en naturlig del av vardagen !

För varje ny kredit som ställsut finns det någon som tjänar pengar på det . Men när nu länder som privatpersoner är överbelånade , vem skall då belånas för att främja tillväxt ?
Har vi nått vägs ände ?

Är det så att trots ökade krediter så minskar inflationen , kanske med resultatet att snart har vi deflation , då tillväxten minskar , minskar också priserna och antalet affärer . När denna spiralen ännu är i sin linda och den mänskliga naturen är att tro på framtiden , på stigande priser och minskande arbetslöshet .
Men om det inte blir så , vems är felet att generationer medmänniskor sitter med skulder som stiger medans det belånade sjunker i värde ....

Vem , vilka skall rädda världen ur överbelåning och överkonsumtion ??
2013-07-23 04:18 # 3
SilverStoffe
Rädda? Det är så mycket mer underhållande att bevittna hur vårt "avancerade" system imploderar. De fundamentala problem vi har med systemet kommer inte försvinna så det blir till att sitta lugnt och acceptera det.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt