Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Explosion och rånförsök i Handelsbanken Stockholm
Explosion och rånförsök i Handelsbanken Stockholm
2013-07-12 10:50 # 1
Silvermedia
Aftonbladet: "Vid 08.30-tiden larmades polisen till Handelsbanken vid Östermalmstorg i centrala Stockholm efter att ett par kraftiga smällar hörts".

"Vid 10.15-tiden uppgav SOS Alarm för TT att en flyktbil med bensindunkar i har hittats i en korsning inte långt ifrån Östermalmstorg, i korsningen Erik Dahlbergsgatan och Valhallavägen."

"En person har gripits för inblandning i rånförsöket mot Handelsbankens kontor på Östermalmstorg, uppger polisen för TT:s reporter på plats"

DN: "Ögonvittnen som DN talat med upplevde det som att de hörde två pistolsskott."

SvD: "En eller flera av bankens fönsterrutor ska ha blåsts ut vid smällen. Bengt Carlsson, presstalesman för Handelsbanken, säger att gärningsmännen inte kom över något vid rånförsöket".

-"Det är sannolikt flera gärningsmän det rör sig om, enligt de vittnesuppgifter och iakttagelser vi har fått in, säger Albin Näverberg till SvD.se. "

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17120118.ab

http://www.dn.se/sthlm/ranforsok-mot-bankkontor-en-person-gripen/
Senast ändrad av Silvermedia; 2013-07-12 10:54
2013-07-12 12:59 # 2
Slidebrain
Spändande ! Var det inte Handelsbanken som den enda bank som var total motståndare av avskaffandet av kontanter ???
2013-07-12 22:05 # 3
Silvermedia
Citat:
Ursprungligen postat av Slidebrain
Spändande ! Var det inte Handelsbanken som den enda bank som var total motståndare av avskaffandet av kontanter ???


Precis, det stämmer. Här kommer urklipp från LS tidigare artikel om Handelsbanken:

Handelsbanken ändrar sig inte om kontanter

Det är inte överraskande att veckans misslyckade rånförsök i Täby riktade sig just mot Handelsbanken. Banken är den sista storbanken som kategoriskt säger att de avser att behålla kontanthanteringen på sina bankkontor och rent av bygger ut denna på kontor där man tidigare avskaffat kontanter.

Men enligt SvD Näringsliv säger Handelsbankens presschef Henrik Westman att man inte tänker ändra på detta. Banken har hanterat kontanter i 140 år och tänker fortsätta med det. Tvärt om menar Westman att rånförsöket bekräftar att man idag har en säker kontanthantering, då rånarna inte kom över några pengar alls. Det handlar alltså bara om att rånarna ska lära sig att trots kontanthantering finns inga pengar att hämta, då man hanterar pengarna i slutna system som ej kan påverkas av personalen.

Motsvarande slutna tekniska system ser man också i handelns butiker, åtminstone hos större livsmedelsaffärer, som har stora dagskassor.

Tvärt om visar Handelsbankens modernisering av kontanthanteringen att övriga banker inte är ärliga när de säger att de avskaffar kontanthanteringen på grund av omsorg för personalen och rånrisken. Det handlar bara om profit och vinst på korthantering och möjligheten att undvika en kontant uttagsanstormning.

Ur perspektivet uttagsanstormning är det inte heller så underligt att Sveriges kanske stabilaste bank, Handelsbanken, har kvar kontanter. Det är knappast den första banken som skulle drabbas av det som på engelska kallas för en bank run.

Övriga banker kunde alltså själva moderniserat till en trygg kontanthantering, men väljer aktivt istället att tvinga över kunderna till den lönsammare korthanteringen. Handelsbanken klär på det här viset av kollegorna och visar att deras argument om rån och säkerhet är nakna.
2013-07-12 22:16 # 4
Slidebrain
"NEW WORLD ORDER" : Bilderberg , Skull and Bones , Club of Rome , FN´s Agenda 21 , Chemtrails , Morgellons ,
Mind Control ......................Kolla dessa grejor om inte redan gjort..............

Med vänlig hälsning. Slidebrain.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt