Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Obligationsbubblan, krig och Mali
Obligationsbubblan, krig och Mali
2013-06-15 21:51 # 1
Silvermedia
Genom att erbjuda obligationer till investerare och genom att skära ner budgeten på annat håll kan staten utöka sin budget som sedan går till att finansiera krig

Utbud och efterfrågan rubbas vid krig då pengarna annars hade gått till att bygga skolor, broar och bostäder. I stället investeras pengarna i en obligationsbubbla. Obligationsbubblan har blivit så stor att staten måste delta i krig för att investerare inte ska bli oroliga om att bubblan kan spricka.

Förlorarna är personer som investerar i obligationer för annat skäl än krig då pengarna förs över från den minst inflytesrikaste gruppen exempelvis pensionsparare till den mest inflytesrikaste nämligen militärindustriella komplexet.

Företag som säljer militärutrustning samtidigt som investerare investerar i dessa kan man genom sin rösträtt styra vilka politiker som ska få makten och därav vilka motioner som kommer upp till Riksdagen. Pensinonsparare är endast en grupp och har därför färre antal röster än grupperna investerare och företag som säljer militärutrustning

Svenska staten förbereder nu på att starta ett nytt krig i Mali som inte gynnar pensionsparare.

Staten måste låta denna bubbla spricka så att pengarna kan gå till annat än krig. Med största sannolikhet kommer man inte förhindra detta krig då staten gynnas av det. Bästa sättet att förhindra detta blir genom att sluta investera i obligationer.


http://www.regeringen.se/sb/d/108/a/218255


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt