Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Inflationens tre stadier
Inflationens tre stadier
2013-06-10 19:48 # 1
Silvermedia
Det finns tre stadier när det gäller inflation.

Första stadiet handlar om att staten kan trycka papperspengar då pengarnas värde inte har hunnit ikapp konsekvensen nämligen prisinflation.

Andra stadiet handlar om att efterfrågan på pengarna minskar då staten har tryckt papperspengar i det tysta. Det är här prisinflation kommer in i bilden. Värdet på valutan har minskat och priset på allt annat har gått upp.

Tredje stadiet handlar om att priset på produkter och tjänster går upp snabbare än vad staten trycker. Folk vill då inte längre spara i papperspengar och personer som är beroende av papperspengar kommer begära att staten ska trycka mer papperpengar vilket kommer leda till hyperinflation.

Priset på nödvändigheter så som olja och mat har gått upp. Även priset på aktier och fonder har gått upp på grund av att dollarn, euron och svenska kronan har tappat värde men vi har ännu inte drabbats av hyperinflation. Utifrån detta skulle de flesta säga att vi är i det andra stadiet när det gäller inflation. Vi är nu allt närmare stadie tre då fler och fler känner konsekvensen av inflationen. När folk märker att inflationen äter upp ens besparingar kommer vi snabbt hamna i stadie tre.

Att politikerna har papperspengar som ett politiskt vapen är som att spela brädspelet monopol med riktiga pengar man kommer att förlora om man inte har monopol på att trycka pengar.

----------------------------------
Rekommenderad läsning

http://mises.org/daily/5897/
Senast ändrad av Silvermedia; 2013-06-10 19:52
2013-06-11 08:50 # 2
Bengt_H
Intressant diskussion på kafferasten på jobbet. Några stycken klagade över alla höjda matpriser, ICA, Hemköp, Coop och allt vad det var har blivit dyrare. Det intressanta är att KPI fortfarande är -0,5% enligt SCB så det borde ju har blivit billigare, eller? Så nog har vi inflation...!
2013-06-11 15:32 # 3
Silvermedia
Citat:
Ursprungligen postat av Bengt_H
Intressant diskussion på kafferasten på jobbet. Några stycken klagade över alla höjda matpriser, ICA, Hemköp, Coop och allt vad det var har blivit dyrare. Det intressanta är att KPI fortfarande är -0,5% enligt SCB så det borde ju har blivit billigare, eller? Så nog har vi inflation...!


Precis. Staten kommer undan med detta genom att ändra definitionen på inflation och därefter säger man att vi helt enkelt inte har inflation. KPI och definitionsändring är att ljuga med hjälp av statistik. Man skyller på att Grekland och Argentina fifflar med statistiken men Svenska staten är inte helt oskyldiga heller.

Visa dina medarbetare detta klippet som finns på Youtube:

Senast ändrad av Silvermedia; 2013-06-11 16:43


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt