Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Hollande: Eurokrisen är över
Hollande: Eurokrisen är över
2013-06-09 19:10 # 1
Silvermedia
Här är ett citat från den Franske presidenten François Hollande: – "Jag tror att krisen, som inte varit i närheten av att försvaga eurozonen, kommer att stärka den. Nu har vi alla instrument för stabilitet och solidaritet"

Tror ni på Hollande? Vågar ni investera i fiat efter Hollandes uttalande?

Det vågar i alla fall inte jag. När man trycker pengar ur tomma intet samtidigt som man ökar skuldsättningen kan det bara leda till mer kris.


http://www.dn.se/ekonomi/hollande-eurokrisen-ar-over/
Senast ändrad av Silvermedia; 2013-06-09 19:13
2013-06-09 21:47 # 2
Samlaren
Tro på en socialist i ekonomifrågor? Aldrig i livet! Vi har hela historien som facit.
Senast ändrad av Samlaren; 2013-06-09 21:48
2013-06-09 22:37 # 3
Chefen
Det som är värre än statliga monopol är privata dito.För övrigt är socialisten liksom kapitalisten sig själv närmast.Skulle
vi klara av att leva efter förmåga och få efter behov så skulle Marx ha lösningen.Som bekant fungerar inte hans system heller.
Tyvärr så är jag förhindrad att delge Er lösningen på problemet.
2013-06-09 23:15 # 4
Orgott
Chefen jag vet hur du känner det :-)
(hittade dit helt otippat för 2 år sen genom meditation).


nä, ingen insatt person tror jag lyssnar blåögt på EU-politiker och korrupta styrelseskick.
däremot tror jag det inte är så farligt det vi går igenom nu, tror till och med att det kan leda till nåt otroligt mycket bättre

lösningen på alla problem finns redan, det är bara folk som inte är nog desperata att ta till dem
t.ex. permaculture har mycket fint tänk som löser otroligt många problem väldigt fort, Virgin-project är ett liknande tänk (den briljanta Jacque Fresco bör alla läsa om).

kolla på Island vad som händer när folket (alla känner alla?) styr!
det går rätt fort när den vanliga människan är nära problemet, då löser man det snabbt
så kanske lite kris, lite desperation är precis den medicin vi behöver :-)
2013-06-10 00:30 # 5
Despierto
Jag skulle absolut våga investera i fiat. Faktum är att jag letar efter ett billigt sätt att göra vad jag tror är århundradets bästa affär: blanka franska statspapper. Monsieur Hollandes uttalande bara stärkte mig i min övertygelse.
2013-06-10 21:52 # 6
Nikon
Citat:
Ursprungligen postat av Despierto
Jag skulle absolut våga investera i fiat. Faktum är att jag letar efter ett billigt sätt att göra vad jag tror är århundradets bästa affär: blanka franska statspapper. Monsieur Hollandes uttalande bara stärkte mig i min övertygelse.


Kreativt!
Vete tusan om du kan hitta något sätt att göra det på om du inte är beredd att investera några miljoner, men berätta hur det går!
2013-06-11 07:46 # 7
Nikon
Hade du tänkt dig en hävstång på det också?
Annars blir det ju inga fantastiska summor även om statspapprena skulla dyka 6-7%...
2013-06-11 08:13 # 8
Despierto
Citat:
Ursprungligen postat av Nikon
Hade du tänkt dig en hävstång på det också?
Annars blir det ju inga fantastiska summor även om statspapprena skulla dyka 6-7%...


Med tioåringen på 2,19% tror jag att det finns väsentligt större fallhöjd. Tror att Frankrike kommer att genomgå en grekisk fas, där alla dumpar tillgångar. Sedan hittar man på en ny räddningsfond och läget återgår.

Men uppsidan är som jag ser det på minst 30%, nedsidan max 1% (Frankrike kommer aldrig att ha negativa räntor). Multiplicera med hävstång.
2013-06-11 10:21 # 9
Flavian
ECB utlåningsränta är väldigt låg.

Om vi tänker oss att ECB aldrig kommer att införa negativ utlåningsränta är det ett faktum att ECB inte kan sänka sin utlåningsränta särskilt mycket.

Däremot är det fullt möjligt att höja den ganska avsevärt.

Jag tror att oviljan att låna ut pengar och oviljan att sätta sig i skuld hänger samman med att alla räknar med att ECB kommer att höja utlåningsräntan snarare än sänka den. Förutsatt att den inte sänks under noll kan den inte heller sänkas särskilt mycket.

Alltså uppstår det en stiltje på kreditmarknaden. Å andra sidan lyckas ECB upprätthålla en viss inflation genom de låga utlåningsräntorna. Samtidigt faller guldpriset.

Givetvis är det i längden ohållbart med positiv inflationstakt och ett fallande guldpris. Så en vacker dag kommer guldpriset återigen att skena och den dagen kommer tyskarna att återigen köpa guld som tokiga. Detta kommer att påverka euron så att den kommer att sjunka ytterligare och guldpriset stiga ytterligare.

Allt kokar ned till att de tyska spararna en vacker dag kommer att ha tömt sina konton och fyllt sina bankfack med guld. Sedan är euron irrelevant för tyskarna och därefter snart för övriga Europa inklusive övriga världen.

Eftersom det emellertid inte handlar om någon hyperinflation är processen långsam och gradvis, men den är på väg.
2013-06-11 11:02 # 10
Babaroo
Det är genom kriser som de skapat EU från början, så att fler kriser skulle försvaga EU är inte troligt (sålänge det inte är en kris som de själva inte skapat och räknar med).

After World War II, moves towards European integration were seen by many as an escape from the extreme forms of nationalism that had devastated the continent.[28] The 1948 Hague Congress was a pivotal moment in European federal history, as it led to the creation of the European Movement International and also of the College of Europe, a place where Europe's future leaders would live and study together.[29] 1952 saw the creation of the European Coal and Steel Community, which was declared to be "a first step in the federation of Europe", starting with the aim of eliminating the possibility of further wars between its member states by means of pooling the national heavy industries.

http://en.wikipedia.org/wiki/European_Union#History

Det är på detta sättet man måste förstå sådana här ledare när de säger saker som att de nu har alla instrument för att skapa stabilitet och solidaritet. Stabilitet i deras egna onda planer ja.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt