Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Lite om QE
Lite om QE
2013-06-02 11:14 # 1
jaws
QE (”quantitative easing” eller kvantitativa lättnader) betyder att centralbankerna stimulerar ekonomin genom att expandera sina balansräkningar snarare än genom att sänka räntan och är något som tagits till av alla stora centralbanker i världen i takt med att styrräntorna närmat sig noll.
Så står det i SEBs senaste ekonomirapport. Det står också att FED sedan i fjor köper obligationer för 85 mdr US-dollar per månad och skall fortsätta åtminstone in på 2014 eller så länge "det behövs".
Bank of Japan skall under tiden april 2013 t.o.m. 2014 fördubbla sin balansräkning genom köp av statsobligationer, och är beredda att öka ytterligare för att hålla nere yenen och räntorna.

Detta betyder att så snart köpen minskar kommer räntorna att stiga, vilket leder till börskrasch, inflation, ränteförluster i bankerna som måste realiseras.

Nyligen mumlade Bernanke att "FED på sikt kan komma att minska sina obligationsköp". Detta ledde omedelbart till börsoro och kursfall på 7-8 %. Vilket betyder att det går inte att ändra den väg man valt. Tåget rusar vidare mot okänt mål...


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt