Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Inflation - Orsaken till krig
Inflation - Orsaken till krig
2013-05-09 06:57 # 1
Silvermedia
De flesta är medvetna om att krig uppmuntrar inflation och lån då krig kostar. Men alla är inte lika medvetna om att inflation och lån oftast leder till krig.

Inflation och lån leder till krig då man som stat får nu råd med att finansiera sina militära operationer som man annars inte skulle ha råd med att finansiera utan inflation och lån.

Sverige som stat är inget undantag. Sverige deltar i flera militära insatser som finansieras med hjälp av inflation och lån då Sverige som stat är djupt skuldsatt.

Sverige är i Afghanistan sedan 2001. Bosnien-Hercegovina sedan 2004. Indien & Pakistan sedan 1949. Kongo sedan 1999. Korea sedan 1953. Kosovo sedan 1999. Mali sedan första halvåret 2013. Israel, Libanon, Syrien, Jordanien och Egypten sedan 1948. Somalia sedan första halvåret 2013. Sydsudan sedan 2011 och Uganda sedan 2010.

Sverige har även deltagit i militära insatser på Cypern, i Georgien, Kroatien, Irak, Angola & Namibia, Västra Sahara, Albanien, Kambodja, El Salvador och Östtimor. (1)

Sverige deltar antingen genom direkta strider eller genom att man tränar och finansierar andra som ska strida. Sverige har deltagit med 101 299 personer i dessa militära insatser. (2)

En intressant notis som är värt att lägga på minnet är att Försvarsmakten tidigare hette Krigsmakten och att man sedan namnbytet endast deltar med ”fredsstyrkor”. Rent handlingsmässigt har dock Försvarsmaktens insats inte förändrats trots namnbytet.

Inflation och lån är en indirekt skatt då den omedelbara kostnaden inte syns förrän i framtiden jämfört med inkomstskatten som är en direkt och synlig skatt. Sverige hade inte haft råd med att delta i dessa militära insatser ifall man endast levt på inkomstskatten.

Sverige som befolkning hade då heller inte valt in politiker i Riksdagen ifall politikerna öppet och ärligt berättat om att man önskat att betala dessa militära insatser med hjälp av inkomstskatten.

Syftet med att betala sina räkningar med inflation och lån är att medborgarna inte ska märka av kostnaden av dessa dyra insatser.
Rekommenderad föreläsning av Joseph Salerno om skatt,inflation och krig:

Källa:

1 - http://www.forsvarsmakten.se/sv/Internationella-insatser/
2 - http://www.forsvarsmakten.se/sv/Internationella-insatser/Avslutadeinsatser/Forklaringar/
Senast ändrad av Silvermedia; 2013-05-09 07:05
2013-05-09 16:40 # 2
Chefen
http://friedmanandfriends.blogspot.se/

Nu har jag fått svar på varför det trots all QE ingen inflatoin ännu syns.Var goda att öppna länken ovan och läs.
2013-05-21 00:00 # 3
SilverStoffe
Angående inflation. Jag har kollat på de officiella siffrorna på inflation vilka känns ytterst små. Finns det ett sätt man kan verifiera hur dem mäter inflation och hur stor den "riktiga" inflationen är. Om inflationen ligger på 1 % så är det ju ganska onödigt att spara i ädelmetaller.
2013-05-21 02:12 # 4
Inflations Inflation
Fyra sätt att verifiera riktigheten och sanningshalten i SCB inflations statistik är att...

1. Skapa en korg av daglig matvaror och se hur priserna på de varorna har ökat över tid. Se upp med fallgropar som försämrad/ändrad kvalitet på produkterna (t.ex. hästkött när det skall vara griskött eller det nya genmanipulerat gräs som har ersatt de äldre mer hälsosamma vetesorter etc.) och större förpackningar med mindre innehåll etc. Enklast att följa, är nog priset på mjölk som gått från ca 7.50 SEK litern upp till ca 14.50 SEK för tillfället för likartad kvalitet på kort tid.
2. Bensinpriset ljuger sällan om den sanna (pris-)inflationen härjningar. Om sanningen skall fram kostar en liter bensin lika mycket nu som på 1950-talet. Varför bensinpriset är så dyrt beror mer på penningvärdets förfall och tillhörande skatter. Än att det skulle råda brist på drivmedel.
3. Den gyllene handen. Det fria marknadspriset på guld (och ev. silver) kompenserar på ett förvånansvärt sätt väldigt väl för (pris-)inflation och eventuella framtida inflationsförväntningar.
4. Googla 'john williams shadowstats' och se mer sanningsenlig inflations-statistik. Att siffrorna gäller för U.S.A. spelar ingen större skillnad i det långa loppet. Då krigiska/infationsskapande stater oftast exportera sin inflation till omvärlden. I ett försök att låna ännu mer och betala räntan på lånen med.

Att det svenska försvaret har kommit till vägs ände och behöver mer resurser och pengar för att försvara Sveriges riksdag, UD och dess invånare kring köttgrytorna, är nog ett rätt så säkert tecken på att inflationsstormen kommer att tillta igen.

En annan sak som kan vara intressant att veta är att det inte bara är krig eller sk. fredsbevarande insatser som skapar inflation. Lika förödande kan bidragsgivande till höger och vänster och till svarta hål i Afrika vara, genom penningskapande ur tomma intet. Både för svältande i så kallade underutvecklade länder och för förvärvsarbetande svenskar.

Bäst vore om var och en själv fick bestämma vad en god penning är, utan inblandning av rättsväsende, lagstiftare, skattemyndigheter, stater, riksbanker och klåfingriga eller givmilda politiker.
Senast ändrad av Inflations Inflation; 2013-05-21 02:20


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt