Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Kredit-lån bubblan - Priset på bensin sjunker. Priset på aktier stiger
Kredit-lån bubblan - Priset på bensin sjunker. Priset på aktier stiger
2013-04-16 09:44 # 1
Silvermedia
Har ni märkt att priset på bensin har gått ner? Har ni märkt att värdet på era aktier har stigit? Är det för bra för att vara sant? Tyvärr så är det för bra för att vara sant.

Här kommer en förklaring.

Kommer ni ihåg bolån-bubblan 2008? När bolån-bubblan sprack kom centralbanker världen över med räddningspaket till storbankerna. Dessa räddningspaket är till ett värde av flera tusen miljarder kronor.

Räddningspaket är ett annat ord för att centralbanker köper värdelösa aktier som storbankerna sitter på.

Här början berättelsen om kredit-lån bubblan.

Istället för att låta storbankerna gå i konkurs och nollställa ekonomin köpte centralbanker världen över värdelösa aktier (här stiger värdet på våra aktier).

Dessa pengar kommer inte från höjda skatter, utan snarare från inflation vilket är en indirekt-skatt som vi måste betala i framtiden.

När företagare säljer sina aktier (utan vetskap) till centralbankerna misstolkar man signalerna som en ökad efterfrågan på varor och tjänster.

Det leder till att företagen producerar mer varor och att priset på saker och ting går ner (här är vi nu). Det är därför priset på bensin går ner.

Företagen tror att folk har köpt aktierna eftersom att folk tycker om produkterna man säljer. Detta är en miss tolkning då det inte är kunderna som köpt aktierna utan centralbankerna.

Företagen kommer att gå i konkurs när produkterna har tillverkats färdigt eftersom att kunderna är djupt belånade och inte längre har råd att köpa produkterna som företagen säljer (här spricker bubblan).

Aktier blir då värdelösa och storbankerna som man en gång i tiden räddade går i konkurs.

Om centralbankerna väljer att rädda storbankerna en gång till kommer vi att drabbas av en hyperinflation likt Tysklands skottkärra-ekonomi. Då kommer en limpa bröd kosta en skottkärra fylld med pengar.

Det enda som kan skydda oss mot inflation är Guld.

Innan hyperinflationen i Tyskland kostade en Tysk mark ett guld mynt. Mitt i hyperinflationen kostade ett guld mynt 1,000,000,000,000 mark. När kredit-lån bubblan spricker kommer vi att hamna här.

Då kommer bland annat priset på Guld,Silver och bensin gå upp i höjden. Därför blir Guld och Silver ett bra sätt att skydda sig mot inflation då det är svårare att spara i bensin.


Nedan finns referenser och notiser för den som vill få djupare inblick över situationen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Referenser och notiser.

Statsskuld

Sverige som stat kommer inte kunna rädda storbankerna från konkurs. Detta då statsskulden har ökat explosionsartad sedan 70-talet. Vi var faktiskt skuldfria innan vi kopplade bort kronan från Guldet.

http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/


Befolkningens skuldsättning:

Sverige som befolkning kommer inte ha råd med att köpa produkterna som företagen säljer då vi är överbelånade (här spricker bubblan).

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Debt.PNG


Inflation

Här kommer USA:s inflations statistik. Tillförlitlig data om Sveriges inflation saknas. Men Sveriges egentliga inflationskurva är liknande då kronan är kopplad till dollarn. Inflationen stiger när man delar ut räddningspaket till storbanker.

USA: http://mises.org/content/nofed/chart.aspx


Notis om framtiden:

Om världens centralbanker använder sig av mer inflation för att rädda storbankerna kommer detta leda till en dollar kollaps. http://www.youtube.com/watch?v=EW0cBbNFalw

FN vill byta ut dollarn mot en egen producerad pappersvaluta. Man vill att den ska användas som en världsvaluta. Detta kan komma att skjuta fram problemet ytterligare ifall man inte låter storbankerna gå i konkurs. http://edition.cnn.com/2010/BUSINESS/06/29/un.report.dollar/index.html
Senast ändrad av Silvermedia; 2013-04-16 09:52
2013-04-16 10:16 # 2
Solidus
Precis!!
Utom skottkärra effekten, "skottkärre" kanske ;-)


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt