Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Vad kommer att hända på Cypern när guldpriset stiger?
Vad kommer att hända på Cypern när guldpriset stiger?
2013-04-15 12:04 # 1
Flavian
För tillfället råder en drakonisk valutareglering på Cypern. Man får inte fritt föra ut sedlar från landet och även banköverföringar till utlandet är reglerade.

Enligt min övertygelse har dessa regleringar endast det goda med sig att de ytterligare underminerar förtroendet för banksystemet ytterligare. Får man inte fritt förfoga över vad som finns på kontot så kan man ju lika gärna ha pengar i madrassen. Räntan man förlorar är ju dessutom försumbar.

Får man inte ta ut mer än en viss summa per dag så kommer man givetvis att se till att man tar ut så mycket som möjligt varje dag så att man återfår kontrollen över sina pengar. Alltså är det förmodligen så att begränsningarna ökar efterfrågan på sedlar.

Här stöter man dock på ett problem och det problemet är att sedlar inte obegränsat får föras ut till utlandet.

Detta gäller emellertid inte guld. Guld får fritt föras ut ur landet, eftersom guld är en handelsvara enligt EU:s lagstiftning.

Rimligen borde det alltså nu råda stor efterfrågan på guld på Cypern. Guld är ju den enda valuta som fritt får föras ut ur landet. Här är dock det för tillfället starkt fallande guldpriset troligen en starkt bidragande faktor till att man håller sig borta från guld.

Man kan inte utesluta att ECB medvetet sänker guldpriset genom ryktesspridning och verkliga försäljningar av fysiskt guld. Det finns ju kanske ett motiv och det motivet är att se till att cyprioterna inte köper guld.

Om nu de cypriotiska bankerna successivt töms och Cypern snart har en ekonomi där nästan allting betalas med sedlar så skulle ett stigande guldpris vara förödande för möjligheterna att behålla Euron i omlopp på Cypern.

Har man hela sin förmögenhet i sedlar så kan man ju lika gärna ha den i fysiskt guld. Det skall bli mycket intressant att se vad som händer den dag de cypriotiska bankerna har tömts och dessutom guldpriset gör en resa uppåt.

Rimligen blir resultatet en enorm efterfrågan på fysiskt guld.
Senast ändrad av Flavian; 2013-04-15 12:05
2013-04-15 12:19 # 2
Chefen
Också oljepriset sjunker ganska kraftigt tycker jag.Vad indikerar det för något?
2013-04-15 12:25 # 3
Nikon
SHTF?
2013-04-15 16:16 # 4
Flavian
Om oljepriset och guldpriset faller samtidigt så betyder det väl att någon stolle har fått för sig att dollarn är en sund valuta. Jag är böjd att anse att killen är i behov av vård.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt