Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Nationalekonomer och poltiker stjäl våra pengar
Nationalekonomer och poltiker stjäl våra pengar
2013-04-13 17:33 # 1
Silvermedia
Svenska staten och Riksbanken vill ha inflation. Svenska staten och Riksbanken vill att vi ska vara skuldsatta. Inte nog med det försöker man även övertyga Svenska folket om att inflation och skuldsättning är bra för ekonomin.

Statens nationalekonomer argumenterar dag ut och dag in om hur mycket lån Sverige som nation bör ta. Vissa säger att 40% lån är en bra siffra, andra säger att 60% lån är bättre.

Riksbankens ekonomer argumenterar i sin tur om hur mycket inflation Sverige bör ta. Vissa tycker att 2% inflation är bra, andra säger att 4% är bättre.

Det här är ett politiskt spel. Politiker försöker använda det vetenskapliga ämnet ekonomi som ett sätt att rättfärdiga stöld, eftersom inflation är stöld.

Oavsett vilken procentenhet politiker och ekonomer väljer blir resultatet detsamma. Lån och inflation som ett politiskt medel leder alltid till att nationalekonomer tar pengar från medborgarklassen som i sin tur ges till den politiska klassen.

Om inflation och lån vore det motsatta, skulle inflation och lån troligtvis vara förbjudet. Om politikers pengar istället hade gått till medborgarklassen skulle ingen längre vilja vara politiker.
Senast ändrad av Silvermedia; 2013-04-13 18:11


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt