Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Lån och ränta - På livstid
Lån och ränta - På livstid
2013-04-11 15:07 # 1
Silvermedia
Har du någon gång undrat, varför storbankerna lånar ut pengar till dig utan att man ställer frågan när du kan betala tillbaka lånet? För att kunna svara på frågan måste man ställa en annan fråga.

Var kommer storbankernas pengar ifrån?

Storbankernas pengar kommer först och främst ifrån Riksbanken. Riksbanken skapar i sin tur pengarna ur tomma intet (inflation) och ger därefter pengarna gratis t...ill storbankerna.

När storbankerna väl har fått summan kan de i sin tur låna ut 90x mer av pengarna som man har fått till nästa person (ännu mer inflation).10% av summan måste sedan finnas kvar som reserv i storbankernas bankvalv.

När storbankerna lånar ut pengarna kan de därefter ta ränta på lånen. Räntan på lånen är oftast låga. Räntan kan ligga på 0,1%-5% beroende på om man är en privatperson, ett företag eller ett investeringsbolag.

Här kommer en ledtråd till svaret på vår fråga. Storbankerna tar ränta på något man har fått gratis ifrån Riksbanken. Det gör att storbankerna inte behöver ta hänsyn till summan på lånen vi tar.

Anledningen till varför storbankerna inte behöver tar hänsyn till summan på lånen är för att pengarna inte är deras till att börja med. En annan ledtråd är att storbankerna inte skulle kunna ta ränta ifall vi betalade av summan på lånen.

Det betyder med andra ord att det kommer dröja flera livstid innan vi kan betala av lånen och bli skuldfria.Detta då storbankerna tjänar mer på att låna ut pengarna till oss jämfört med om man lät pengarna sitta kvar i ett bankvalv.

Det hade varit mer rättvist ifall Riksbanken gav bort pengarna till oss istället för att ge bort pengarna till storbankerna. Då skulle vi i alla fall slippa att betala ränta.
2013-04-11 20:28 # 2
Chefen
Jag har funderat på om man skulle gå direkt till riksbanken om man behöver låna,eller varför låna av bankerna? Ett annat
förslag är att Liberty silver skulle börja med en guld och silver backad valuta.Jag skulle rösta för ett sådant intiativ.Dom har ju börjat i dalarna med "dalern".Det är väl bara att någon börjar.Vad tycker ni?
2013-04-11 20:38 # 3
Chefen
#3 Har du räknat med scenariot att Kina låser sin valuta till en guldmyntfot som många med intelligens verkar tro????? Kina har på senare tid köpt på sig enorma mängder guld, vi talar om stora summor ton.

Vad blir pappersvalutan USD värd när den utmanas till sitt reala värde efter FED's pengatryckande, en USD blir kanske värd en SEK. Inte otroligt om Kina verkligen bildar en realt värdefull valuta till en gulmyntfot.

Läste ett intressant inlägg på Börssnack av "Magnifico"
2013-04-12 09:12 # 4
Chefen
http://www.di.se/artiklar/2013/4/10/lokala-valutor-breder-ut-sig/

Idag kom en insändare om det jag skrev om i går bl.a. om förslaget Liberty Silver
2013-10-11 13:40 # 5
Frihetssökare
Silvermedia,

Ta inte det här på fel sätt. Men..Det låter som du tittat på youtubefilmer :)

Jag tror inte det du säger stämmer, vad har du för källa till ditt påstående?


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt