Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Köpa guld och silver med bitcoins?
Köpa guld och silver med bitcoins?
2012-02-03 12:56 # 37
Flavian
Somligt är i mindre grad än annat möjligt att massproducera. Picasso-målningar är inte möjliga att massproducera annat än som kopior av Picassos målningar. Därför är priset på stora konstnärers originalverk underkastade andra lagar än priset på konsumtionsvaror som utan vidare låter sig massproduceras.

Visst kan sällsynta äldre bilar ibland räknas till samma kategori som tavlor målade av berömda konstnärer, men att en Mercedes-Benz 200 av 85 års modell i normalt skick med normal utrustningsnivå betingar ett högre värde än en Vaz-Lada av 85 års modell beror inte på att mercan har blivit ett sällsynt samlarföremål tillhörande samma kategori som originalmålningar av Picasso. Däremot är en Citroen SM Opera originaltillverkad av carossier Henri Chapron ett sällsynt samlarföremål som prissätts ungefär på samma sätt som en originalmålning av Picasso.

Så att en Mercedes-Benz 200 av 1985 års modell betingar ett högre marknadsvärde än en Vaz-Lada av samma årsmodell beror varken på att den är ett sällsynt samlarföremål eller på att den är mindre rikligt förekommande än Vaz-Lada av samma årsmodell. Här i Sverige finns det ojämförligt fler Mercedes-Benz 200 än det finns Vaz-Lada av samma årsmodell och trots det betingar en Vaz-Lada av 1985 års modell ett mindre marknadsvärde än en Mercedes-Benz 200 av 1985 års modell.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt