Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Occupy Sweden
Occupy Sweden
2011-10-13 20:42 # 13
POS
Det är tydligen LaRouche-rörelsen (EAP) som ligger bakom "Occupy Sweden".
2011-10-13 22:18 # 14
GuldellerSkuld
Ja, de verkar ha ett finger med, även om det sannolikt är flera grupperingar. Larouche rörelsen har en del poänger men även en del, enligt mig iaf, obehagliga inslag. De vill exempelvis införa allmän värnplikt för alla. Kvinna som man ska under hot tvingas att rycka in och ställa upp för landet. Det talas mycket om "ungdomsrörelsen" hela tiden. "Ungdomsrevolten". "Våran ungdomsrörelse ska göra det här och det där".

Det är sannerligen en mystisk rörelse av en mystisk och tämligen gammal (89år), men till synes pigg, man.
2011-10-14 02:19 # 15
Guru
Jag måste nog säga att politik på det stora hela är en charad men den som säger att det är förkastligt att protestera mot vad som pågår bara är trams å vänsterrelaterat har nog missat hur världen har fungerat bra länge franska revulutionen är ett ganska bra exempel på hur det går om en liten del skor sig på den stora massan. Jag förespråkar inte våld men kan bara se till historien för att förstå hur det här kommer att sluta. Har en vän som bor i New york Och enligt honom så protesterar hela samhälls-spektrat där i alla fall men den amerikanska krisen har ju gått en bra bit längre en vår. Å med hela så menar jag som man sett på internet och fått underteknat av en högst trovärdig källa bla Marinkåren folk från de lägre skiten av Wall Street, Biblotekarier, 1200 Piloter. Rage against the machine´s sångare samt en del andra men att påstå att dessa bara är vänsterpack är att förolämpa sin egen intelligens enligt min mening i alla fall. Det började på samma sätt i egypten dom som inte pallade att 60% av inkomsten gick till mat tog till gatorna sen spred det sig i takt med våldet.
På wall street började det med med hippies och rasta osv men se nu. Tror nog att detta är en global kamp för att fördela resurserna en smula mer åt det rättvisa hållet. Men det är ju min egna åsikt vill någon bli sur över det är det hel ok.
Försök bara inte tillrättavisa för det ger mig bara en enorm glädje över din enfald kom med dina egna argument samt åsikter så kanske vi kan skapa en bättre värld tillsammans isället.

Mvh
2011-10-14 11:18 # 16
Despierto
Det är bara att titta på de olika tongivande rörelsernas hemsidor. Jag har turen att prata spanska så jag kan läsa vad "los indignados" i Spanien vill. Gissa vad det är? Socialism, statskontroll och lagar. Bostäder ska garanteras av staten, det ska införas skatter på Gud vet vad och vem.

Tror ni det är en slump att makthavarna rider på vågen och pratar regleringar och tobinskatter?
2011-10-14 22:39 # 17
In4mayshun
Hittade en mycket motbjudande video med färska uttalanden från Clinton & Obama när de står och öser ur sig floskler om hur folken i mellanöstern har rätt till att fredligt få uttrycka sitt missnöje med sina regimer, hur de förtjänar att bli behandlade med respekt och att makthavarna i andra länder måste lyssna på sitt folk. Dessa uppblåsta och självgoda pekpinnar varvas med bilder från demonstrationerna i New York där folkmassorna behandlas exakt som C & O fördömer. Hyckleriet är helt obeskrivligt och gör mig illamående. Fy fan. Hela USAs högsta ledning borde sättas i interneringsläger och landet tas över av....ja, av vad är frågan?
Senast ändrad av In4mayshun; 2011-10-14 22:42
2011-10-15 15:09 # 18
MFC
2011-10-16 00:09 # 19
Flipper
Citat:
Ursprungligen postat av Despierto
Tovhåriga vänsterextremister är inte vad världen behöver. De kommer stå där och skrika efter mer lagstiftning(den som redan finns implementeras ju inte ens...), mer transfereringar och uttrycka den sedvanliga världsfrånvändheten som oinformerade människor gör.

Gå ner på Occupy Sweden-demostrationerna och ställ ett par enkla frågor. Fråga om fiatvaluta, vad pengar är eller om vi lever i en fri marknadsekonomi. Svaren kommer tala sitt tydliga språk: de nyttiga sextioåtta-idioterna är tillbaka och de har dreads och tror på växthuseffekten.


Så här säger en av demonstranterna i Malmö enligt di.se: "Vi ska ha statligt upptryckta skuld- och räntefria pengar." Men sedan gör di.se sin plikt och låter artikeln till 99% hävda att demonstrationerna i grund och botten bygger på gamla kommunistiska slagdängor. Personligen tror jag dock sanningen börjat sprida sig på allvar och med detta ett ökat behov av lögnare och sanningstigare i etablerad media.
Senast ändrad av Flipper; 2011-10-16 00:20
2011-10-16 00:25 # 20
Flipper
... för att få massan titta åt fel håll krävs fler Juholtskandaler
2011-10-16 01:44 # 21
In4mayshun
Citat:
Ursprungligen postat av Goldfinger
... för att få massan titta åt fel håll krävs fler Juholtskandaler


Fast det där är nog så enkelt som att det inom Partiet pågår en väldig maktstrid och att det hos vissa finns ett stort missnöje med Ljugholt. Dessa personer använder sig då av media som ett simpelt verktyg för att försöka få bort honom. Det verkar ju nu inte lyckas, vad jag kan se. Åtminstone i skrivande stund. På måndag kan allt vara annorlunda.

Turerna kring Ljugholt är knappast orkestrerade av de mörkerkrafter som förstört hela världen och snart störtar ner oss i det djupaste kaos.
Senast ändrad av In4mayshun; 2011-10-16 01:45
2011-10-16 10:23 # 22
Flipper
Det är inte vi som har problem med Juholt, det är massmedia. Det var inte heller vi som hade  problem med kungen, det var massmedia som vrålade - "för folket" - som om  förde hon dess talan. Många av oss ser detta, men var ska vi gå? Ja knappast till massmedia då. Men dina dagar är räknade, Cancer, och du känner det på dig.
2011-10-16 12:37 # 23
XLV
Citat:
Ursprungligen postat av Despierto
Det är bara att titta på de olika tongivande rörelsernas hemsidor. Jag har turen att prata spanska så jag kan läsa vad "los indignados" i Spanien vill. Gissa vad det är? Socialism, statskontroll och lagar. Bostäder ska garanteras av staten, det ska införas skatter på Gud vet vad och vem.

Tror ni det är en slump att makthavarna rider på vågen och pratar regleringar och tobinskatter?


"Problem-Reaction-Solution" kallas det för... http://www.youtube.com/watch?v=4nRrSQs3NbI
2011-10-16 13:40 # 24
Liberty Silver / Gustav Andersson
Jag var faktiskt nere på Järntorget i Göteborg en sväng i lördags och kollade om det var någon aktivitet. Var där ganska sent, efter kl. 5 nån gång. Det var lite tält uppsatta. Det fanns möjlighet att rita egna plakat och hänga upp. Någon pratade lite i en mikrofon precis när jag kom. Inte mycket vettigt sades och talet avslutades precis när jag anlände. Efter det drog de igång och slog lite på trummor. Effektfullt förvisso, men sen då?

Några skyltar med darrig text hängde på fontänen. Bland annat kunde man läsa:
"Företag är inte frihet"
"Ränta är ocker" osv.

Jag hade gärna gått fram och frågat dom vad det skulle betyda men jag hade ärligt talat inte tid och var tvungen att skynda vidare.

Jag tycker att det är bra att det händer nånting, oavsett vad. Att någon öppnar för en diskussion. Tyvärr kändes det som hände på Järntorget inte särskilt konstruktivt. Jag såg förvisso att http://www.ekonomiskreform.se hade delat ut lappar som satt på vindrutor på bilar som stod parkerade. De löd: "Avslöja banksterväldet!" Detta följt av en lång text som förklarade hur Federal Reserve är privatägt, hur Fractional Reserve Banking funkar och hur detta system ständigt urholkar vår köpkraft.
Även om jag inte håller med i allt som ekonomisk reform står för tycker jag att initiativet är utmärkt!
En riktigt konstruktiv diskussion och ett förslag på lösning till dagens problem. Det räcker inte att skriva: "Företag är inte frihet", "Kapitalism är stöld", "Ränta är ocker" och sedan efter det, slå på lite "hippie"-trummor.

Tänk efter, kom med ett förslag och sedan kan vi diskutera det!

Någon mer som var där, eller som var på plats i Sthlm , Malmö, Göteborg?
Senast ändrad av Liberty Silver / Gustav Andersson; 2011-10-16 14:01


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt