Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Forum
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen Forum
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Guldpriset och Silverpriset - Diagram

You need to upgrade your Flash Player
Hjälp

Ädelmetall
Guld
Silver
Platina
Palladium
Guld/silver

Viktenhet
Troy ounce
Gram

Frekvens
Veckovis
Daglig
Varje timme

Info om guldpriset och silverpriset

I Liberty Silvers diagramsektion kan du följa guldpriset och silverpriset. Utvecklingen av guldpriset och silverpriset har historiskt följt varandra ganska väl. Förhållandet mellan guldpriset och silverpriset har under de sista 100 åren fluktuerat mellan 15-100. De senaste åren har guldpriset varit 50-60 gånger högre än silverpriset.

Under 1800-talet var det officiella förhållandet mellan guldpriset och silverpriset under eran av Bi-metallism 14-16 i USA, Frankrike och England. 

Trots att guldpriset är 50 gånger så högt som silverpriset produceras det endast fem gånger så mycket silver som guld. Silverpriset reflekterar inte den obalans som råder på marknaden. 

Guldpriset är generellt något stabilare än silverpriset. Silverpriset fluktuerar kraftigare än guldpriset vilket reflekterar att silvermarkanden är mindre än guldmarknaden.

Hos Liberty Silver kan du alltid hitta uppdaterade timsaktuella diagram för guldpriset och silverpriset.

Historiska diagram

Guldpriset

Silverpriset

 

Artikel om skillnaden i pris på papperssilver (spotpris) jämfört med fysiskt silver finns här.

Kommentarer diagram: För perioden fram till den 15 februari 2009 är diagrammen hypotetiska baserade på Liberty Silvers formula för prissättning av Liberty Silver mynt. Från och med den 15 februari 2009 är alla priser baserade på faktiska priser offererade för Liberty Silver mynt. Priset i diagrammen reflekterar lägsta priset per mynt offererat vid ordrar vilket är detsamma som det pris för vilket du kan sälja mynt till Liberty Silver.